top of page

Skrivnostni izzivi in okusni burgerji


Za dosego cilja, ki smo si ga zadali ob začetku Mladih junakov, je potrebnih mnogo korakov, ki jih vsak mesec prehodimo skupaj z nadobudnimi mladostniki. Pot nas je ob tem zanesla v Escape room Mindmaze Ljubljana, kjer smo reševali uganke in izzive, potrebne za pobeg iz skrivnostne sobe. Tako smo lahko na lastni koži izkusili, da je uspeh plod sodelovanja in medsebojne pomoči in da lahko skupaj pridemo dlje, zmoremo več in se lažje soočimo z izzivi.

Naslednja postojanka našega potovanja pa je bila restavracija Hood Burger Ljubljana. Ta nosi zgodbo podjetništva od ideje, preko mnogih izzivov do uspeha in uveljavitve kot ene najboljših tovrstnih restavracij. Mlada podjetnika in lastnika restavracije, Til Pleterski in Klemen Ptičak, sta z veseljem odprla vrata svoje kuhinje, ob okusnih burgerjih z mladostniki delila svojo zgodbo in vsakdan v vodenju restavracije, prav tako pa sta z veseljem odgovorila na mnoga zanimiva vprašanja.

In kaj je lahko pomemben del uspeha mladih? »Biti morajo radovedni in iti v tisto smer, ki je neznana. Podjetništvo je namreč pot v neznano, kjer te ne sme biti strah, saj strahovi zavirajo človeka. Z zanimanjem moraš iti naprej in biti vztrajen. Zelo pomembno je tudi, da uživaš v tem, kar delaš, saj je napor takrat veliko manjši,« je mladim svetoval Til Pleterski.

Udeleženci projekta lahko skozi ta srečanja dobijo nasvete, odgovore in usmeritve od raznoraznih zunanjih gostov in sodelavcev, kot tudi od sodelavcev Global Shapers Ljubljana, ki sodelujejo pri individualnem mentorstvu.

»Kot podjetniki se čutimo dolžni, da vračamo družbi,« so nam še povedali v Hood Burgerju. Projektu Mladi Junaki se lahko pridružite tudi vi! Za prispevek k razvoju potenciala nadarjenih mladostnikov iz manj spodbujajočega okolja ponujamo več sponzorskih paketov, preko katerih lahko doprinesete k izgrajevanju njihovega potenciala. Vaša finančna pomoč bo mladim omogočila kakovostna izobraževanja, udeležbo na družabnih in kulturnih dogodkih, ter obiske podjetij, preko katerih želimo prispevati k širjenju njihovega obzorja, motivacije in samozavesti.

Več o projektu: www.mladijunaki.si/

#SLO

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ni oznak.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page