• ivadrvaric

Global Shapers Ljubljana na Shape Eurasia 2018

Updated: Dec 5, 2019


Global Shaperji delujemo v lokalnem okolju, vendar je za to velikokrat še kako dragocena globalna izkušnja. Tako sta se kuratorka ljubljanskega huba, Barbara Matijašič, in ena od shaperk, Iva Drvarič, udeležili vsakoletne konference Shape Eurasia, ki je med 1. in 4. junijem 2018 potekala v glavnem mestu Azerbaijana, Bakuju.

Srečali so se mladi, ki delijo podobne vrednote in cilje, a se velikokrat znajo izzvati glede poti, ki vodijo tja, kar pripomore k konstruktivni diskusiji o prihodnosti. Rdeča nit letošnjega Shape Eurasia je bil človeški kapital in njegovo uresničevanje do polnega potenciala. V okviru tega je beseda tekla o prihodnosti izobrazbe in izobraževalnih sistemov, ki velikokrat niso sledili toku in potrebam časa, o večjem izkoristku človeškega potenciala v podjetništvu, o izzivih in priložnostih, ki jih prinaša tehnologija četrte industrijske revolucije ter o vlogi in poziciji žensk v svetu 21. stoletja.

V sklopu dodatnih aktivnosti sta Barbara in Iva pripravili tudi delavnico za udeležence z naslovom “Mentorstvo – kaj deluje in kaj ne?” V okviru le-te sta podrobneje predstavili projekt Mladi junaki, ki primer mentorskega projekta, ter z udeleženci delili znanje in izkušnje, ki smo jih ljubljanski shaperji pridobili tekom prve izvedbe projekta. V nadaljevanju so udeleženci reševali enega izmed šestih specifičnih izzivov, ki jih prinaša mentorstvo ter poskušali najti primerno rešitev za naslovitev le-tega. Celotna izkušnja je bila zelo pozitivna, z veliko novega znanja in prijateljstev, ki bodo morda v prihodnosti vodila tudi v dolgoročna sodelovanja.


32 views

Recent Posts

See All

Global Shapers Annual Summit

Global Shaperji delujemo v 153 država sveta, v katerih povezujemo preko 8700 mladih. Skozi leto je odprtih veliko možnosti za povezovanje (TopLink mreža, regionalna srečanja), prav posebna pa je Globa

© 2017 by Global Shapers Community Ljubljana. All rights reserved.

logo.png