• ivadrvaric

Akrapovič: od garaže do svetovne odličnosti

Updated: Dec 5, 2019


V Sloveniji posluje mnogo podjetij, le nekaj pa je takih, ki po svoji odličnosti in naprednosti izstopajo iz povprečja. Njihovi proizvodi so znani in cenjeni po celem svetu in ravno zato je pogled v zakulisje življenja teh podjetij posebno in edinstveno doživetje. Tako je 23. maja 2018 posebej za nas svoja vrata odprlo podjetje Akrapovič, proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov za motorje in športne avtomobile, ki jih uporabljajo tudi na prestižnih prvenstvih Moto GP.

Ob sprehodu skozi celotno podjetje so nam povedali o svojih začetkih v majhni garaži, kjer je ustanovitelj Igor Akrapovič dolge ure preživel v ustvarjanju vrhunskih proizvodov, vztrajno in v nenehnem učenju, velikokrat tudi skozi neuspehe. Podjetje je po letih vlaganj v raziskave in razvoj danes eno vodilnih v svoji branži v svetovnem merilu, kljub temu pa ostajajo zvesti svojim načelom in vrednotam.

Prihodnje izzive vidijo predvsem v vse hitrejšem razvoju električnih avtomobilov, vendar pravijo, da bodo le-te s svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami obrnili v svojo korist tako, da že danes razmišljajo o korakih v prihodnosti. Nasvet Mladim junakom je bil predvsem to, naj vlagajo v področje, kjer so našli svojo strast in naj na tem področju postanejo najboljši. Prav tako naj spremljajo svet okrog sebe, saj se priložnosti porajajo tako rekoč na vsakem koraku, pomembno pa je tudi vlaganje v znanje jezikov, ki odpira mnoga svetovna vrata.

Nenehno učenje, razmišljanje izven okvirjev, trud za vrhunskost, ekipni duh in medsebojno spoštovanje so tako samo nekateri gradniki Akrapovičevega uspeha, za katere upamo, da bodo postali tudi del osebne in karierne poti Mladih junakov.

#SLO

31 views

Recent Posts

See All

Global Shapers Annual Summit

Global Shaperji delujemo v 153 država sveta, v katerih povezujemo preko 8700 mladih. Skozi leto je odprtih veliko možnosti za povezovanje (TopLink mreža, regionalna srečanja), prav posebna pa je Globa

© 2017 by Global Shapers Community Ljubljana. All rights reserved.

logo.png